Femeile iau mai greu permisul


Un portal englezesc a descoperit ca femeile au nevoie de mai multe lectii de condus pentru a trece examenul auto din prima incercare, iar emotiile afecteaza performantele a 92% dintre domnisoarele care participa la aceasta proba.
Un studiu efectuat in Marea Britanie a relevat faptul ca doamnele si domnisoarele au nevoie de mai multe lectii de sofat pentru a trece de testul pentru obtinerea permisului de conducere. Astfel, femeile au avut nevoie de 21 lectii de sofat, in medie, pentru trecerea testului de obtinere a permisului de conducere, in timp ce barbatii au avut o medie de 17 lectii pentru obtinerea permisului pentru aceeasi categorie. Procentul de promovare din prima incercare a fost de 46% pentru barbati si de 43% pentru femei. Studiul a fost facut pe un esantion de 3.000 de soferi.
Cercetatorii de la confused.com au decis sa faca acest studiu in incercarea de a descoperi carui sex ii apartin cei mai buni soferi. Englezii au subliniat faptul ca testul nu arata ca femeile sunt soferi mai buni sau mai slabi decat barbatii, ci ca acestea invata ceva mai lent deprinderile necesare promovarii testului de conducere. Pe de alta parte, studiul a relevat faptul ca doamnele au emotii la testul de conducere, ceea ce ar putea fi problema pentru care acestea pica examenul la prima incercare. In ciuda increderii carora le este atribuita ca un stereotip, barbatii au recunoscut ca au incercat sa socializeze cu examinatorul pentru a scapa de emotii, in timp ce femeile au preferat sa fie mai retinute. Circa 23% din repondenti au marturisit ca au s-au prefacut ca sunt prieteni cu examinatorul pentru a-l convinge sa ii promoveze. Doar 8% din femeile care au raspuns la acest sondaj au incercat sa flirteze cu examinatorul.
Emotiile au fost o problema importanta pentru 92% dintre femeile care au dat primul lor test de sofat, acestea declarand ca s-au simtit ingrozite inainte de acesta. Doar 78% dintre barbatii care au permis de conducere si au raspuns la acest sondaj au declarat ca au avut aceeasi stare. Circa 27% din persoanele de sex feminin care au dat examenul auto au fost atat de emotionate incat si-au cerut scuze incontinuu examinatorului in timp ce conduceau, iar un sfert din numarul total de femei care au raspuns la acest sondaj si au picat la prima incercare au inceput sa planga in momentul in care au aflat ca au fost respinse. Majoritatea barbatilor care au promovat examenul auto si au participat la acest sondaj au o varsta medie de 19 ani si opt luni, in timp ce repondentele la sondajul respectiv au promovat acelasi examen cu o varsta medie de 20 de ani si sase luni. O femeie din 20 are o varsta de peste 31 de ani in momentul in care se urca la volanul primei sale masini.
Imprudenta cauzata de hormonii masculini i-a facut pe 8% din barbatii care au dat examenul auto sa se enerveze atunci cand erau la volan cu examinatorul langa ei, iar sapte procente dintre acestia au recunoscut ca erau la un pas de accident in timpul examenului auto. Pe de alta parte, doar 4% din femei au avut o reactie agresiva atunci cand erau la volan in timpul examenului auto, iar doar 3 procente din numarul total de repondente au recunoscut ca erau la un pas de accident in timpul acestui examen.

Anunțuri

2 gânduri despre „Femeile iau mai greu permisul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s