Pictura murala descoperita la Biserica din Volovat, ctitorie a lui Stefan cel Mare


O pictura murala a fost descoperita in interiorul Bisericii „Inaltarea Sfintei Cruci”, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare din 1502, din comuna suceveana Volovat, despre care se credea ca nu este pictata, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca pictura murala a fost descoperita in interiorul Bisericii „Inaltarea Sfintei Cruci” din Volovat, in timpul unor probe de curatare pentru a se vedea daca exista sau nu pictura la adancime.
Ursu a spus ca aceste probe au fost facute in cursul anului 2007 de catre profesorul universitar doctor Oliviu Boldura de la Universitatea Bucuresti, cel care s-a ocupat de restaurarea monumentelor UNESCO din judetul Suceava.
El a mai spus ca o contributie la aceasta descoperire o are preotul paroh din Volovat, Dumitru Valenciuc, cel care a facut de-a lungul anilor demersuri pentru alocarea unor fonduri astfel incat biserica sa poata fi restaurata.
„Marea descoperire este existenta picturii”, a spus Ursu, care a aratat ca pana la acel moment se stia ca biserica nu a fost pictata niciodata, iar printre cei care au sustinut aceasta ipoteza s-a numarat si Nicolae Iorga.
Ursu a subliniat ca, in continuare, urmeaza sa fie realizata restaurarea picturii murale descoperite in biserica, insa este necesara alocarea unor fonduri pentru aceste lucrari de restaurare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s