Web-autoturismul: citeşte e-mail-uri şi te ţine la curent cu noutăţile de pe Internet (VIDEO)


Prima “maşină Internet” din lume care îi citeşte şoferului e-mail-urile şi update-urile de pe Facebook şi Twitter, un fel de buggy inteligent, a fost prezentată joi, 3 martie, în cadrul unui eveniment dedicat.
Denumit Rinspeed BamBoo, autovehiculul le oferă pasagerilor şi posibilitatea de a naviga pe web printr-o serie de comenzi vocale. Tot ce trebuie sa facă utilizatorul este să îşi conecteze telefonul inteligent sau iPad-ul la un soclu din maşina electrică înainte să pornească la drum.
Creatorii inovativului vehicul spun că principalul scop al noii tehnologii este acela de a preveni distragerea şoferului în timpul mersului prin diferite mesaje primite pe e-mail, Facebook, sau Twitter. Computerul de bord al maşinii i le citeşte pur şi simplu, prin acţionarea vocală a acestei funcţii. Iar tehnologia este compatibilă cu toate telefoanele inteligente, cu iPad şi cu aparatele Blackberry.
Mai mult chiar, BamBoo le permite şoferilor să recepţioneze posturi de radio online, pe care le cercetează tot prin comandă vocală, iar echipamentul Wi-Fi al vehiculului face posibilă citirea fişierelor audio şi nu numai conţinute de oricare dintre dispozitivele digitale ale utilizatorilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s