Google Lunar X Prize iti vrea inventia pe Luna


A fost candva o misiune ce li se adresa exclusiv astronautilor si oficialilor guvernamentali de varf. Acum, inventatorii “domestici” din toata lumea spera sa isi poata duce pe Luna propriile vehicule spatiale bizare, intr-o competite de 23 milioane de euro lansata de Google.
In mod normal, un asemenea proiect ar fi inacceptabil de costisitor pentru orice companie privata si, prin urmare, aproape imposibil de realizat. Insa, de cand guvernul Insulei Man a Coroanei Britanice a renuntat la taxarea activitatilor de explorare spatiala, o multime de voiaje „amatoare” prin Cosmos se prefigureaza a avea loc.
Gigantul Google a devenit, cu aceasta ocazie, unul dintre primii beneficiari ai ridicarii taxelor restrictive si a anuntat, inca din septembrie 2007, cursa Lunar X Prize. De atunci si pana astazi, 22 de echipe din toata lumea au lucrat neobosit la bizare masinarii, pe care spera sa le aselenizeze. Ieri a avut loc, in Insula Man, intalnirea acestora cu organizatorii evenimentului pentru a regla ultimele detalii ale misiunilor.
ntre vehiculele inscrise in competitie, Marea Britanie are o masinarie argintie cu patru roti, avand aspectul unui marcaj rutier, Italia participa cu o sfera verde sustinuta de sase picioare ca de paianjen, SUA concureaza cu un fel de rama din capsule alaturate prin articulatii, iar Spania s-a inscris cu un vehicul de forma clasica a unei farfurii zburatoare, asezata pe un suport cu sase roti.
Un premiu de peste 20 milioane de dolari ii va reveni acelei echipe care ajunge prima cu nava pe Luna si parcurje mai mult de 500 de metri pe suprafata satelitului natural al Pamantului. In plus, alte 4 milioane de dolari le revin tuturor celor ale caror aeronave supravietuiesc frigului si atmosferei selenare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s