Peste 75 de specii noi au fost descoperite în Insulele Filipine

Cicadele „râzătoare” şi rechinii-pisică de dimensiuni mici se numără printre zecile de noi specii descoperite de cercetătorii americani şi de cei filipinezi în apele Insulelor Filipine.
Descoperirile actuale prezintă ampla biodiversitate a arhipelagului aflat în Asia de Sud-Est, ce este în prezent foarte ameninţat, susţin experţii de la Academia de Ştiinţe din California şi de la instituţiile locale.

Echipa a descoperit o recoltă mare de stele de mare, arici de mare, anghile şi diferite specii de scoici, dintre care foarte multe specii fiind nedocumentate anterior de cercetători, a declarat Richard Mooi, unul dintre cercetătorii marini din California.

„Am descoperit 75 de specii noi, poate chiar mai multe. Numeroase alte analize vor fi necesare”, a susţinut acesta.

Oamenii de ştiinţă de la academia John McCosker susţine că au descoperit mai mulţi rechini-pisică de dimensiuni mici, ce au spatele maro, dungi negre şi burta albă, culori care nu au mai fost întâlnite înainte la alţi rechini.
Aceşti rechini trăiesc la o adâncime de 2.000 de metri şi au o lungime de 60 de centimetri şi se hrănesc cu creveţi, susţine McCosker. „Am descoperit o nouă specie de angilă, o posibilă nouă specie de ac de mare, noi specii de scoici şi noi specii de moluşte nudibranhiate”.
Pe lângă alte descoperiri neobişnuite, entomologul filipinez Ireneo Lit a menţionat că echipa sa consideră că a descoperit noi specii de insecte, printre care şi o cicada ce scoate sunete asemănătoare unui râs piţigăiat.
„Rezidenţii locali au fost speriaţi deoarece au crezut că râsul provine de la nişte pitici”, a declarat acesta despre insectele descoperite pe Muntele Banahaw, un vulcan de pe insula Luzon.
Directorul Muzeului de Istorie Naţională de la Unicersitatea din Filipine, Lit, a susţinut că au fost contactaţi colegii de la Muzeul de Istorie Naturală din Paris, Franţa, pentru a confirma descoperirea noii specii.
Alte specii de păienjeni au fost descoperiţi în Banahaw şi în alţi munţi din insula Luzon, dar va dura câteva luni pentru a putea fi confirmate noile descoperiri.
Edgardo Gomez, un profesor de la Institutul de Ştiinţe Marine din cadrul Universităţii din Filipine, a declarat că unele specii descoperite ar fi fost în pericol de dispariţie: „biodiversitatea marină din Insulele Filipine este sub asediu”.
Theresa Mundita Lim, şeful Zonelor Protejate de Ministerul Mediului şi Biroului de natură sălbatică, a avertizat că anumite specii ar putea dispărea înainte de a putea fi documentate.

Reclame

2 gânduri despre „Peste 75 de specii noi au fost descoperite în Insulele Filipine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s