Cine sunt ungurii de azi?Ce este Ungaria si ce a avut de impartit cu noi

Poi sa vedem.Cine sunt unguri?Nimeni…Ei sunt poporul fara tara.Ei au ocupat Campia Panonica priz sabie.Acesti huni,mongoli,asiatici sau cum vreti sa le mai spuneti sunt veniti de pe undeva de pe langa muntii Urali.Acestia au poposit in Panonia undeva pe la anul 376 e.n condusi de temutul Atilla(a se citi Otilo).Acestia au facut multe „tratate” cu imperiul Roman,care ii foloseau in lupte,mai ales impotriva Galiei.Acest Atilla a fost supra numit „biciul lui Dumnezeu’,pentru ca crestinii credeau ca crimele pe care le comita Atilla era pedeapsa data de Dumnezeu crestinilor.
In fine hai sa trecem mai departe pentru ca acest Atilla imi este antipatic,mai ales ca a zis ca ei au fost primii in Ardeal.
Primii in Ardeal nu aveau cum sa fie pentru ca ai au venit in jurul anului 376,pe cand noi existam aici de mii si mii de ani.Iar daca este sa ne luam dupa „cartile de istorie”,noi existam ca popor din anii 106 de cand poporul Dacic a fost invins de Traian.Dar noi stim ca nu suntem pe aceste meleaguri doar de atunci.Noi stim ne tragem din neamul tracic,cel mai mare neam de la acea vreme din aceste zone.
Chestia ca noi suntem urmasii Romei si alte chestii din astea pentru mine sunt doar niste pacaleli cu care am fost obligati sa traim.Noi suntem traci.Traci vorbeau latina cu mult inainte sa vina romanii sa ne cotropeasca.Chiar daca nu era o latina moderna,ca cea a romanilor,tot latina era.Deci noi nu suntem latini datorita Romei,ci suntem latini datorita lui Burebista si a stramosilor lui.Dar hai ca am intrat prea mult in istoria noastra.
Bun,pana la urma am vazut cine sunt unguri,dar ce vor de la noi.
Poi ei fiind un popor namad au navalit peste locuitorii din Campia Panoniei si i-au obligat sa le fie sclavi si mame la copiii lor.Asa a aparut poporul ungar.Dar de ce le spune lumea maghiari.Poi hai sa va spun cine sunt maghiarii.Maghiarii sunt romani,turci,slavi,secui,tigani si toate natile de oameni care traiau pe acele meleaguri cucerite de huni.Deci sa ne intelegem,ungurii sunt ungurii,iar maghiarii sun alte natii de oameni care au fost ungurizatii,de aia li se spune maghiar si nu unguri.
Dupa o perioada relativ mare, in care maghiarii au inregistrat succese militare in toate colturile Europei, a venit momentul in care germanii, condusi de Otto I “cel Mare”, sa puna capat acestei amenintari continue. In 955 maghiarii au suferit o infrangere zdrobitoare in fata armatelor acestui rege. Consecinta acestui fapt este ca ei s-au cantonat in spatiul dat de campia Panonica si Carpati. Aici apare, in mod providential, regele Stefan (mai tarziu canonizat si devenit “cel Sfant”) care reuseste nu numai sa-i impiedice pe maghiari sa se risipeasca, dar si sa-i sedentarizeze si – foarte important – sa-i crestineze. Intre cele doua religii importante, catolicism si ortodoxie, reprezentate de Roma si Constantinopol, ei aleg in cele din urma catolicismul.
Una din cele mai venerate obiecte si simboluri ale maghiarilor a devenit de atunci coroana acestui maret rege, simbol al libertatii si independentei, ea fiind expusa la Muzeul National din Budapesta. Ceea ce nu se cunoaste insa este faptul ca aceasta coroana nu este a lui Stefan! De ce? Pentru simplu motiv ca, in urma unui proces de datare, s-a desoperit ca ea a fost fabricata in doua etape, amandoua la multi ani dupa ce respectivul a trecut in lumea celor drepti.
In fine,acest Stefan a fost primul lor rege si poate cel mai iubit de pana acum.
Trecem mai departe si ajungem cu cateva sute de ani mai departe,aproape de zilele noastre.
Multumita noua Ungaria mai vorbeste ungureste si a ajuns unde a ajuns.De fapt multumita armatei romane care a invadat Ungaria si a scapat Budapeste de bosevici/comunisti.Altfel vai de mamam lor ce ajungeau.Cand armata romana a intrat in Buda si a facut lege,am fost primiti ca niste adevaratii eroi,eram vazutii ca salvatorii patriei si a neamului maghiar.
Dar vedeti cum satu lucrurile,pe cine ajuti te uita repede.Ca dupa cativa ani,cu sprijinul altor tari s-au gandit sa cucereasca Ardealul.Si asa au si facut la data 13 septembrie 1940,fiind imputerniciti de arbirajul de la Viena,in care li sse ceda de buna voie Transilvania.In acei ani nenorocitii de militarii si cetateni secui si maghiari,condusi de Horthy,au omorat sute de oameni,incepan de la copii nenascuti din burta mamei,pana la batrani de 89 de ani(a se vedea masacrul de la IP si nu numai).
Bineinteles ca dupa ceva timp ne-am recapatat Transilvania noastra inapoi.
Si cam de atunci tot a inceput aceasta ura reciproca.
Eu ii urasc din toate punctele de vedere.Eu nu pot fi de acord sa fim prieteni cu unii care ne-au facut numai rau delungul istorie si care au vrut sa nu fure aproape jumate din tara.
Ei nici acum nu inteleg si nu vor sa recunoasca Tratatul de la Trianon si mia mult de atat tot fac plangeri pe la parlamentul european ca nu le respectam drepturile in Romania.
Poi ce drepturi aveti voi aici bozgorilor?Aveti si voi ca si orice cetatean roman,aceleasi drepturi.Dar voi sunteti deja nesimtiti,vreti ca la noi in tara sa aveti mai multe drepturi ca noi.
Auzi-ti ce vor „distinsii” lor parlamentari de la tara noastra:
1-sa li se dea autonomie in 3 judete(Harghita,Mures si Covasna)
2-sa se vorbeasca limba lor in scolile din Tinutul Secuiesc-poi se vorbeste si chiar mai mult ca romana
3-sa se vorbeasca maghiara in institutile publice din Tinut-poi si asta se vorbeste mai mult ca romana
4-asta este bomba bombelor,sa li se dea voie sa-si faca politie si armata separata doar pentru Tinutul Secuiesc:)):))-poi cand vreodata???Cand nu or mai fi patrioti in tara atunci poate.
Cam asta este Ungaria si cam astia sunt „scumpii” nostrii vecini,care se trag dintr-un neam de minioni,cracanati si nespalati.

Reclame

Un gând despre „Cine sunt ungurii de azi?Ce este Ungaria si ce a avut de impartit cu noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s