Dependenţa de internet provoacă modificări la nivelul creierului

Un nou studiu susţine că dependenţa de internet poate provoca schimbări la nivelul creierului, similare cu cele întâlnite la alcoolici şi dependenţii de droguri.

Studiul a constat în examinarea creierelor a 17 persoane dependente de internet şi compararea rezultatelor cu cele obţinute de la 16 indivizi care nu aveau această dependenţă. Toţi participanţii la studiu erau de naţionalitate chineză şi aveau vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani.
În urma studiului, specialiştii au concluzionat că, la nivelul creierelor dependenţilor de internet, se găsesc „anomalii ale materiei albe”. Această modificare indică faptul că traseele neuronale ale celor testaţi prezintă întreruperi la nivelul căilor legate de emoţii, capacitatea de a lua decizii şi control.

Studii anterioare au descoperit astfel de anomalii în cazul persoanelor dependente de alcool, cocaină, heroină, marijuana, metamfetamină sau ketamină.

Profesorul Gunter Schumann, director al Institutului de Psihiatrie de la King’s College, din Londra, a declarat că, în urma cercetărilor, a descoperit că asemenea anomalii ale materiei albe sunt întâlnite şi la persoanele dependente de jocurile video.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s