Şeful NASA: „Aceasta este singura cale prin care putem asigura supravieţuirea speciei umane”. Ce trebuie făcut

Şeful agenţiei spaţiale americane, Charles Bolden, afirmă că supravieţuirea omenirii depinde de o misiune a astronauţilor pe Marte.
Bolden a făcut acest anunţ cu ocazia summitului Humans 2 Mars organizat în cursul acestei săptămâni în Washington, DC.
http://m.descopera.ro/galerii/12525483-seful-nasa-aceasta-este-singura-cale-prin-care-putem-asigura-supravietuirea-speciei-umane-ce-trebuie-facut
Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască pe termen nelimitat, trebuie să devenim o specie multi-planetară. Trebuie să mergem pe Marte, iar Marte este piatra de temelie pentru a ajunge în alte sisteme solare”, a anunţat Bolden în cadrul summitului.

„Astăzi depindem de Terra. Suntem dependenţi de această planetă. Nu suntem încă o specie multi-planetară, or numai speciile multi-planetare supravieţuiesc pentru perioade lungi de timp”, a mai spus Bolden.

Şeful NASA a subliniat că există o serie de paşi ce trebuie îndepliniţi de oamenii de ştiinţă din domeniul explorării spaţiale înainte să încerce o asemenea misiune. Printre aceşti paşi se numără capturarea unui asteroid pe orbită până în 2015, cultivarea florei în spaţiu şi folosirea imprimantelor 3D pentru a tipări în spaţiu componente necesare pentru reparaţii. Aceste tehnologii reprezintă câţiva paşi ce trebuie îndepliniţi înainte ca oamenii să pornească spre Marte.
Bolden a făcut o afirmaţie curajoasă în cadrul summitului: „Dacă bugetul NASA va fi sporit, vom putea ajunge pe Marte în deceniul 2030-2040”. Deşi o misiune spre Marte ar putea părea imposibilă, Bolden afirmă că „NASA a trimis oameni pe Lună stabilind un ţel care părea dincolo de limitele posibilului”.

„În acelaşi spirit, NASA consideră o misiune umană spre Marte elementul central al următorului salt uriaş către necunoscut”, concluzionează Bolden.

One thought on “Şeful NASA: „Aceasta este singura cale prin care putem asigura supravieţuirea speciei umane”. Ce trebuie făcut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s