Şeful NASA: „Aceasta este singura cale prin care putem asigura supravieţuirea speciei umane”. Ce trebuie făcut

Şeful agenţiei spaţiale americane, Charles Bolden, afirmă că supravieţuirea omenirii depinde de o misiune a astronauţilor pe Marte.
Bolden a făcut acest anunţ cu ocazia summitului Humans 2 Mars organizat în cursul acestei săptămâni în Washington, DC.
http://m.descopera.ro/galerii/12525483-seful-nasa-aceasta-este-singura-cale-prin-care-putem-asigura-supravietuirea-speciei-umane-ce-trebuie-facut
Dacă vrem ca specia noastră să supravieţuiască pe termen nelimitat, trebuie să devenim o specie multi-planetară. Trebuie să mergem pe Marte, iar Marte este piatra de temelie pentru a ajunge în alte sisteme solare”, a anunţat Bolden în cadrul summitului.

„Astăzi depindem de Terra. Suntem dependenţi de această planetă. Nu suntem încă o specie multi-planetară, or numai speciile multi-planetare supravieţuiesc pentru perioade lungi de timp”, a mai spus Bolden.

Şeful NASA a subliniat că există o serie de paşi ce trebuie îndepliniţi de oamenii de ştiinţă din domeniul explorării spaţiale înainte să încerce o asemenea misiune. Printre aceşti paşi se numără capturarea unui asteroid pe orbită până în 2015, cultivarea florei în spaţiu şi folosirea imprimantelor 3D pentru a tipări în spaţiu componente necesare pentru reparaţii. Aceste tehnologii reprezintă câţiva paşi ce trebuie îndepliniţi înainte ca oamenii să pornească spre Marte.
Bolden a făcut o afirmaţie curajoasă în cadrul summitului: „Dacă bugetul NASA va fi sporit, vom putea ajunge pe Marte în deceniul 2030-2040”. Deşi o misiune spre Marte ar putea părea imposibilă, Bolden afirmă că „NASA a trimis oameni pe Lună stabilind un ţel care părea dincolo de limitele posibilului”.

„În acelaşi spirit, NASA consideră o misiune umană spre Marte elementul central al următorului salt uriaş către necunoscut”, concluzionează Bolden.

Reclame

Un gând despre „Şeful NASA: „Aceasta este singura cale prin care putem asigura supravieţuirea speciei umane”. Ce trebuie făcut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s